hallottatok már a Pizannyáról? nem? Hát persze,hogy nem, hisz ma találtuk fel anyával!
az egész úgy kezdődött, hogy apa hozott fagyasztott rétestésztát, amit anya meg akart csinálni. a hátoldalán fel voltak sorakoztatva, hogy mikre lehet használni, és köztük szerepelt a pizzás csiga is... anyával úgy döntöttünk, hogy csiga helyett igazé házi pizzát dobunk össze, így hát elmentünk megvenni a hozzávalókat.
tanakodtunk, hogy miket kéne rárakni... mindkettőnk mást akart, így hát kettő féléhez vásároltunk be.
miután hazaértünk a réteslapot kinyújtottuk, elhelyeztük a sütőben, majd mindent, amit akartunk rátettünk. ( meg kell jegyeznem, egy átlagos pizza nagyjából olyan.. 2-3 centis.. a nagyobbak akár 5 centisek is lehetnek... nos.. a mienk nagyjából 9-10 centis lett! ) végül pedig a sütőbe vele!
nemsokára kész lett, szedtem.. majd mikor megláttam a tányéromon megszólaltam
- ez komolyan pizza?
- hát.. az akar lenni
- anya, ez egy lazannya!
- ez pizza!
- ez pizannya!
- akkor ez egy pizannya!
és megettem..
bármilyen meglepő, de ez a rétestésztából készült, tíz centi vastag, minden félével ellepett VALAMI rettentően finom...
ha valaki netán-tán ki szeretné próbálni, és kockáztatni szeretné a saját, és mások életét, akkor a recept a következő:
hozzávalók:1 rétestészta
1 konzervkukorica
1konzerv ananász
500dkg. darált hús
1 tubus pizzakrém
1csomag sajt
( nyugodtan lehet hozzá adni/elvenni. ízlés szerint tegyünk rá mindent)
elkészítés: a rétestésztát nyújtsuk ki, tegyük a sütőbe, mindent rakjunk rá (végére hagyjuk a sajtot) majd a sütőbe 10-15 percig hagyjuk sülni. miután a teteje pirosas lesz, várjuk meg, míg kihűl és már lehet is tálalni a pizannyát.
megjegyzés: kólával a legjobb!
jó étvágyat minden bátor vállalkozónak! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése